Torto forma 23 cm skersmens. Porcijos 8–10. Užtruksite daugiau nei 1 val. (įskaitant, kol tortas stings šaldytuve).
Pagrindui:
- 120 g sausainių;
- 50 g paskrudintų graikinių riešutų;
- 50 g sviesto (tirpinto).
Varškės sluoksniui:
- 250 g varškės;
- 250 g maskarponės sūrio;
- 80 g cukraus pudros;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 300 ml grietinėlės;
- 10 g želatinos + 50 ml vandens.
Želės sluoksniui:
- 2 pak. braškių skonio želė + 500 ml vandens;
- 500 g braškių.
Varškės ir braškių torto receptas
Torto formos dugną išklojame kepimo popieriumi.
Sausainius ir skrudintus riešutus suberiame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki trupinių. Maišome su tirpintu sviestu.
Suberiame į formą ir paspausdami šaukštu, suformuojame torto padą. Dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek pastingtų.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti. Į dubenį dedame varškę, maskarponę, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišome, kad masė gautųsi tolygi.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į varškės masę. Želatiną ištirpiname garų vonelėje ir silpna srovele supilame į varškės masę.
Gautą masę sukrečiame ant torto pado ir dedame į šaldytuvą bent kelioms val. stingti, kol varškės sluoksnis sutvirtės.
Želė užpilame karštu vandeniu ir gerai išmaišome, kad neliktų želės grūdelių. Atvėsiname. Braškes supjaustome ir dedame ant varškės sluoksnio. Užpilame braškių želė ir dedame tortą atgal į šaldytuvą stingti.
Jau sustingusį tortą perkeliame į tortinę. Jei norisi puošiame dar uogomis, pjaustome ir ragaujame.
Skanių akimirkų.











































































































































































































































































































